Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bergeforsenbron avstängd under tre veckor

Delar av Bergeforsenbron är sliten och måste repareras. Under reparationsarbetena måste vi stänga av bron för all fordonstrafik. Från och med måndag den 2 september och ungefär tre veckor framåt måste trafikanterna ta vägen över Stavreviken i stället.

Det är en av de så kallade övergångskonstruktionerna, som förbinder bron med landsidan, på Bergeforsenbron (vid Bergeforsens kraftverk på väg 331) som är slitna och måste bytas ut. Måndagen den 2 september kommer Trafikverkets entreprenör att börja arbetet med att byta ut de trasiga och slitna delarna. Hur lång tid arbetena tar är oklart, men vi räknar med tre veckors avstängning.

Under den tid som bron är avstängd får trafikanter köra över Stavreviken i stället. Trafikanter får räkna med längre restider jämfört med tidigare. Gångtrafikanter, cyklister, mopeder och mopedbilar kommer däremot att kunna passera bron som vanligt. På DinTurs webbplats kan du läsa hur kollektivtrafiken påverkas under avstängningen.

– Anledningen till helavstängningen är dels att undvika köbildning, dels att kunna forcera arbetena. Vid tidigare arbeten på bron har vi haft ett körfält öppet, vilket har inneburit långa köer och smärre trafikkaos. Med det här arbetssättet kan vi också skynda på arbetet och bli klara fortare jämfört med om vi haft trafik på bron under arbetet, säger John Löfgren, projektledare på Trafikverket.

Trafikverket ber om överseende med de problem som avstängningen innebär.