Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Björneborgsgatan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Körfälten på Björneborgsgatan i Sundsvall breddas

Under vecka 24, 11-14 juni, inleds arbeten på Björneborgsgatan i höjd med cirkulationen vid södra brofästet. Delar av vägen ska breddas för att underlätta för lastbilar att mötas. Fordonstrafiken kan passera under de tre till fyra veckor arbetet pågår.

Körfälten på den första delen av Björneborgsgatan, från cirkulationsplatsen och cirka 300 meter västerut, ska breddas mellan 20 och 40 centimeter. För att göra det möjligt behöver vi smalna av gång- och cykelvägen.

Vi breddar vägen så att det blir lättare för större fordonskombinationeratt mötas
Vi breddar vägen så att det blir lättare för större fordonskombinationer att mötas. Foto: Nils Lindholm

- Arbetena innebär att gående och cyklister hänvisas till gång- och cykelvägen på motsatta sidan om vägen, den som ansluter till Sundsvallsbron, berättar Trafikverkets projektledare Kristofer Engstrand och fortsätter.

- Eftersom vi vet att trafikanterna störs på många platser i Sundsvall just nu så har vi försökt planera jobbet så att vi stör så lite som möjligt. Arbetena utförs från gång- och cykelvägen och diket vilket innebär att trafiken kan passera arbetsplatsen med mindre störningar såsom lägre hastighet. När transporter ska till och från arbetsplatsen kan det tillfälligt bli kortare stopp och när det är dags att asfaltera vägen så kommer trafiken att behöva regleras men det blir troligen ett nattarbete, säger Kristofer. 

Ta det lugnt förbi arbetsplatsen där våra vägarbetare jobbar.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!