Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikomledning i samband med reparationer på E4 norr om Timrå

Vi ska mellan torsdag 3 oktober 2019 klockan 18.00 och tisdag 8 oktober klockan 05.00 laga en större vägskada på E4 strax norr om Timrå. Medan vi arbetar på vägen måste du som åker söderut köra över Hässjö i stället.

Vi har under längre tid haft problem med återkommande skador på E4 mellan rastplats Bölesjön och korsningen i höjd med Svarvarböle. Vi har flera gånger lagat skadorna, men de har ändå återkommit med jämna mellanrum.

I somras gjorde vi undersökningar för att ta reda på vad de återkommande groparna i vägbanan beror på.

– Det visade sig att en gammal trumma i en gammal vägsträckning som inte behövs längre ligger kvar i vägen, säger Kristofer Engstrand, projektledare på Trafikverket.

Nu ska vi ta bort den gamla trumman och laga vägen för att undvika att skadorna kommer tillbaka i framtiden. Medan vi arbetar längs vägen är vi tvungna att stänga av den södergående trafiken och leda om via Svarvarböle, Hässjö/Rolandsbacke och Torsboda i stället. Den norrgående trafiken påverkas också i viss mån:

– Den norrgående trafiken kommer att kunna köra samma väg som vanligt, men i lägre hastighet, säger Kristofer Engstrand.

Vi ber om överseende med de störningar som uppkommer i samband med arbetet.