Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Järnvägsarbeten genom centrala Sundsvall

Den 31 augusti till 9 oktober (v.36-41) utför vi arbeten längs järnvägen genom centrala Sundsvall. Arbetena påverkar plankorsningar, där väg och järnväg korsas, mellan Parkgatan och Dalgatan. Plankorsningar kan stängas tillfälligt vardagar kl 07-16.

I samband med ett planerat tågstopp ska vi utföra kanalisationsarbeten vilket innebär grävarbeten, kapning av betongplattor och montering av kabelrännor. Flera arbetsmaskiner kommer vistas längs spåret.

Arbetena utförs på vardagar klockan 07.00-16.00 och innebär att plankorsningar mellan Parkgatan väster om Sundsvalls Centralstation och Dalgatan väster om Sundsvalls Västra station kan komma att stängas tillfälligt för all trafik. Under helgerna och vardagar efter klockan 16.00 är vägarna vid plankorsningarna öppna.

- Plankorsningar kommer att stängas vid behov allt eftersom arbetet fortskrider och beröra en korsning åt gången mellan Dalgatan och Nybrogatan. Om det är möjligt kommer ett körfält i taget att stängas på Skolhusallén, berättar Trafikverkets projektledare Thomas Gauffin och fortsätter.

- Dessa arbeten är förberedelser inför ombyggnationen av bangården på Sundsvalls Centralstation och kommande utbyggnad av ostkustbanan till dubbelspår ner till Dingersjö med planerad byggstart 2024. 

Vi ber om överseende med de störningar arbetet medför.

Planera din resväg

Kika in på sundsvallväxer.se, via länken här nedan och uppdatera dig om trafikstörningar i centrala Sundsvall för att planera din resväg.