Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vägen ut mot Åstön får ny asfalt - ta det lugnt!

Vägen genom centrala Söråker har fått ny asfalt och nu ska vägen ut mot Åstön också färdigställas. Arbetet inleds vecka 36, första veckan i september, och innebär begränsad framkomlighet. Räkna med längre restid och ta det lugnt förbi vägarbetarna.

- Vi rustar upp cirka 16 kilometer av vägsträckan, mellan Skäggsta och Skeppshamn ut mot Åstön. Vägen är i dåligt skick så vi kommer att göra omfattande åtgärder. Under våren har vi lagt nya trummor och gjort diknings- och avvattningsarbeten, berättar Conny , projektledare på Trafikverket och fortsätter.

- Nu fortsätter vi arbetet med att harva upp hela ytlagret, lägga nytt bärlager med förstärkningsmaterial och sedan ny asfalt. Arbetena innebär begränsad framkomlighet för så vi uppmanar dig som passerar att ta det lugnt förbi vägarbetarna och ta extra restid i beräkning. Vi behöver leda trafiken med lots eller flaggvakt så räkna med att du kan få stå och vänta i cirka tio minuter. 

3.jpg

Arbetena beräknas pågå till och med vecka 41, andra veckan i oktober. 

- När vi är klara har vi fått en bättre och mer hållbar väg med ett starkare underlag än det var innan. Den dåliga vägen med potthål och dålig bärighet har hållit hastigheten nere. Fortsätt att ta det lugnt även när vägen blivit slät och fin, avslutar Conny.