Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Sundsvallsbron avstängd under tre nätter

Underhållsarbeten ska utföras på Sundsvallsbron nattetid. Bron är stängd mellan klockan 20.00 - 06.00 tre nätter från måndag den 21/9. Den tunga trafiken leds via Timmervägen och E14, övrig trafik genom Sundsvall. Räkna med längre restid.

- Vi utför löpande underhåll på våra broar. Denna gång ska vi spola och rengöra Sundsvallsbron. Det är viktigt att vi håller både vägbanan och gång- och cykelbanan ren för att förhindra olyckor och stenskott, berättar projektledare John Löfgren.

Arbetet med att spola ren bron utförs med högtryck och under nattetid för att minimera störningarna på dagtid.

- Eftersom arbetet innebär stor risk för att grus och sand sprätter iväg på förbipasserande så väljer vi  att stänga bron för såväl fordonstrafik som för gående och cyklister. Bron hålls stängd under cirka 10 timmar per natt, mellan kl 20.00 och 06.00 med start måndag den 21 september. Vi bedömer att arbetet tar tre nätter och då ska vi vara klara torsdag den 24 september kl 06.00.

- Den tunga trafiken på E4 leds om via Timmervägen och E14, övrig trafik leds om genom Sundsvall. Längs omledningssträckan, både för den tunga trafiken och övrig trafik, pågår arbeten som begränsar framkomligheten. Räkna med längre restid, ta det lugnt och var uppmärksam på skyltar, uppmanar John.