Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gålåbron/Gålåviadukten

Åtgärder för Gålåbron/Gålåviadukten, Kramfors kommun

För att höja säkerheten vid och omkring Gålåviadukten sänker vi bärighetsklassen på bron längs väg 332. Trafiken blir enkelriktad och kommer att styras med trafikljus. Efter inspektioner har skador upptäckts på bron och en utredning pågår.

-  Med anledning av det sänker vi nu bärighetsklassen på bron från BK2 till BK3, och gör trafiken enkelriktad och reglerad med trafikljus. Detta för att kunna garantera säkerheten under tiden vi gör en skadeutredning och projektering av åtgärder, säger Per Fläckman, projektledare vid Trafikverket.

Gålåviadukten, eller Gålåbron, är 240 meter lång och byggdes 1943. Vi har tidigare uppmärksammat sprickbildningar i konstruktionen och problem med att betong rasat. Därför har området under bron stängts av med staket. Vi har också bekostat en portal som gör att man ska kunna ta sig in till campingen som är belägen under bron, på ett säkert sätt.

- Detta är självklart ingen lösning på lång sikt. Därför är det viktigt att vi får göra en utredning nu för kunna presentera möjliga lösningar. Under tiden måste vi garantera säkerheten för trafikanter och för de som vistas i området, säger Per Fläckman, projektledare vid Trafikverket och fortsätter.

- Vi beräknar att utredningen är klar efter årsskiftet. Fram till dess pågår återkommande kontroller och borrprover ute på plats.