Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken på väg 548 leds om vid underhållsarbete

Den 16 augusti - 8 september byter vi vägtrumman vid Malungsån, på väg 548 mellan Hassela och Sörfors i Nordanstigs och Sundsvalls kommun. Arbetet innebär att vägen stängs för genomfart, trafiken leds om.

Framflyttad sluttid

Med anledning av de höga vattenflödena tar arbetet längre tid än beräknat. Sluttiden flyttas fram till onsdag den 8 september. Vägen är fortsatt avstängd.

-  I augusti kommer vi att genomföra det trumbyte vid Malungsån som vi fick flytta fram under våren på grund av för höga vattenflöden. Med en ny trumma ger vi fisken möjlighet att vandra, berättar projektledare Leif Flink och fortsätter

- Vi behöver gräva av vägen för att kunna byta trumman så under arbetsperioden är vägen stängd för genomfart vid arbetsområdet. Mellan den 16 augusti och 8 september hänvisar vi trafiken till väg 307, E4 och väg 568. Man får räkna med att det kan bli mellan 40 och 60 minuter extra restid. Vi ber om överseende med de störningar arbetet medför.

750x460.PNG

På kartan ser du var trumbytet (röd markering) ska genomföras. Klicka på bilden för större karta. Skyltar kommer att sättas upp på plats cirka två veckor innan arbetet börjar. 

Bättre vandring för fisk

Vi kommer att byta vägtrumman vid Malungsån för att avlägsna vandringshinder och ge fisken möjlighet att vandra.

- Vi har ett antal vägtrummor och gamla dammar som utgör ett hinder för att vattenlevande djur ska kunna  vandra och dessa vill vi minska. För att skapa fria vandringsvägar för vattenlevande djur vid våra vägar och järnvägar byter vi  därför ut vägtrummor till mer ekologiskt anpassade, berättar Leif