Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Underhållsarbeten på väg 548 skjuts upp

Med anledning av för höga vattenflöden skjuter vi upp trumbytet vid Malungsån, på väg 548 mellan Hassela och Sörfors i Nordanstigs och Sundsvalls kommun. Arbetet som var tänkt att genomföras 15 februari - 3 mars 2021 flyttas troligen till sommaren.

Efter ett besök på platsen för det tänkta bytet av vägtrumman för Malungsån under väg 548, konstaterades att vattenflödena i dagsläget är för höga. Torsdag den 4 februari beslutade vi därför att arbetet inte kan genomföras. Vi vill fortfarande ge fisken möjlighet att vandra så trumbytet kan komma att genomföras till sommaren istället. Vi återkommer med information när det är dags. 

750x460.PNG

På kartan ser du var trumbytet (röd markering) var tänkt att genomföras under februari/mars men arbetet flyttats fram på grund av att vattenflödena just nu är för höga.

Bättre vandring för fisk

Vi kommer att byta vägtrumman vid Malungsån för att avlägsna vandringshinder och ge fisken möjlighet att vandra. På ett antal ställen finns passager via bland annat vägtrummor och gamla dammar som utgör ett hinder för vattenlevande djur att vandra och dessa vill vi minska. För att skapa fria vandringsvägar för vattenlevande djur vid våra vägar och järnvägar byter Trafikverket ut vägtrummor till mer ekologiskt anpassade.