Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snöig vinterväg

Varning för besvärligt väglag i Västernorrland

Under fredag eftermiddag och natten till lördag kommer nya snömängder att falla i länet. Nu med inslag av snöblandat och även regn. – Fundera över om du verkligen behöver ge dig ut innan du sätter dig i bilen, säger Henrik Sundquist, enhetschef på Trafik

Under torsdagen drog ett nytt oväder med snö och vind in över Sverige som fortsätter fram till lördag. Trafikverket har satt in alla tillgängliga resurser för att kunna hålla det statliga väg- och järnvägsnätet så framkomligt som möjligt.

Under fredagen förväntas ett nederbördsområde med blöt snö och regn att passera länet. När regnet träffar kalla vägbanor finns risk för halt väglag. Samtidigt är Trafikverkets entreprenörer inte färdiga med att ta reda på de stora mängderna snö som redan fallit, vilket kan ställa till med problem i trafiken.

– Undvik onödiga resor. Om du måste ge dig ut uppmanar vi till stor försiktighet, säger Henrik Sundquist.

Håll dig också uppdaterad via trafikverkets webbplats och läget i trafiken. Resenärer uppmanas att kontakta sitt tågbolag för att informera sig om vad som gäller. Tänk på att läget snabbt kan förändras.