Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi ska bygga en ny bro över Suringesbäcken i Indal

Väg 678 mot Myckelsjö i Indal ska få en ny bro över Suringesbäcken. Under arbetet med den nya bron leds trafiken på en tillfällig väg intill bron. Arbetet startar under vecka 12, 22-26 mars och pågår till slutet av maj 2021.

Den 80 år gamla bron över Suringesbäcken längs väg 678 mot Myckelsjö i Indal är utsliten så vi ska ersätta den med en ny bro.

Vi planerar inleda arbetet med att bygga upp en tillfällig, enfilig väg, intill bron under vecka 12, 22-26 mars. När den tillfälliga vägen är klar och börjat trafikeras påbörjar vi rivning av den utslitna bron och bygget av en ny bro över Suringesbäcken. Vi beräknar att arbetet kommer att pågå under cirka två månader, till slutet av maj.

Bron som byggdes 1940 är sliten och vi kommer att ersätta den med en ny bro i liknande utförande. Den får en ny betongplatta över bäcken och nya brostöd på landsidorna. Dessutom får den ökad bärighetsklass, från Bk1 till högsta bärighet BK4. Det innebär att fordon med upp till 74 tons bruttovikt får trafikera bron.