Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvicksundsbron
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kvicksundsbron och väg 56 åter öppen för trafik

Under sommaren har vi utfört underhållsarbete på Kvicksundsbron. Mellan 10 juli och 5 augusti stängdes bron av för vägtrafikanter.  Vi arbetar nu vidare med underhållet av Kicksundsbron fram till årsskiftet. Bron är åter öppen för trafik.

Bakgrund

Under sommaren 2017 stängde vi av Kvicksundsbron mellan 10 juli och 5 augusti (veckorna 28-31 under 2017). Det betyder att bron har varit avstängd för vägtrafikanter. Under denna tid fungerade tågtrafiken som vanligt över Kvicksundsbron. Vi har reparerat stål- och betongskador i anslutning till de öppningsbara brodelarna. Vi passade samtidigt på att reparera och underhålla andra delar av bron.

Biltrafiken leddes om via Köping och Arboga

Under helavstängningen leddes biltrafiken om via Arboga och Köping. Fritidsbåtar har kunnat passera bron när under avstängningen. Tågtrafiken har inte påverkats av underhållet av bron.

Arbeten på väg 56 från Rytternekorset till Kolbäckskorset

När Kvicksundsbron var avstängd passade vi samtidigt på att göra ytterligare arbeten för att undvika helavstängningar vid kommande ombyggnad av väg 56. Det innebär att vägen stängdes av på två ställen och framkomligheten begränsades vid Törunda.

Vi har utfört följande arbeten:

  • Vilttrumma (söder Gruffet) – totalavstängning
  • Broåtgärder vid Bodabäcken – totalavstängning
  • Broåtgärder vid Törunda – begränsad framkomlighet

Sjöfartsverket byter ledverk  

Under sommaren 2017 kommer Sjöfartsverket påbörja arbetet med att byta ut ledverken under både vägbron och järnvägsbron i Kvicksund. Arbetet kommer att orsaka en del buller, framförallt när sponten ska monteras. Har du
frågor eller synpunkter på arbetet med ledverken kan du vända dig till Sjöfartsverket tel:0733-25 27 11 eller mejl: malarprojektet@sjofartsverket.se. Läs mer om arbetet på http://www.sjofartsverket.se/malarprojektet(extern länk, öppnas i nytt fönster) och i informationsbladet med störningsinformation nedan.