Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kvicksundsbron står nu rustad för framtiden

Trafikverket är nu färdig med underhållet av Kvicksundsbron. Ett projekt som pågått sedan maj 2016. Bron står nu rustad för många års fortsatt trafik på land och till sjöss efter en sista uppgradering av styrsystem.

Kvicksundsbron som består av två broar, en för väg och en för järnväg, byggdes år 1976 och var inför Trafikverkets underhåll i stort behov av renovering.

- Eftersom bron knyter ihop delar av Mälardalsregionen och är viktig för bland annat pendlare och sjöfart så är det såklart glädjande att vi nu är klara inom utsatt tid, berättar Gunnar Axelsson projektledare på Trafikverket.

Nu återstår ett sista arbete med att byta styrsystem för både vägbron och järnvägsbron. Det är en nödvändig uppgradering av gammal elektroniskt utrustning. Planeringen av detta arbete är i full gång inom Trafikverket och vi räknar med att vara klara med bytet av elektronik innan fritidsbåtssäsongen börjar under våren. I dagsläget räknar vi med väldigt små störningar av trafiken under själva bytet.