Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvicksundsbron under broöppning

Kvicksundsbron under broöppning

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi underhåller Kvicksundsbron

Vi har underhåll kvar att göra på Kvicksundbron och kommer att arbeta året ut med löpande service.

Allt arbete vi gör syns inte uppe på, utan mycket av det vi gör sker inuti Kvicksundsbron. Det innebär arbeten med bland annat att tvätta och måla stål-och betongytor och ett antal reparationsarbeten invändigt i bron. Innan vi är helt klara ska vi också återställa vägen till bryggorna och parkeringen vid Ica och forsla bort de bryggor vi tagit dit.

Beläggningsarbete 11 september till och med 5 november

Från den 11 september till 5 november arbetar vi med beläggningsarbeten på den öppningsbara brodelen och på lokalgatan. Trafiken kan passera över bron men hastigheten är nedsatt längs med sträckan där vi arbetar och ber dig därför att hålla angiven hastighet och avstånd. Var extra rädda om medtrafikanter och om dem som arbetar längs vägen. Gång-och cykelbanan är framkomlig under hela perioden.

I höst begränsas farleden – broöppning inte möjlig under vissa tider

Läs mer om begränsningar i farleden på Sjöfartsverkets hemsida.(extern länk, öppnas i nytt fönster) Där anges datum för begräsningen för både fritidsbåtar och nyttotrafik samt vilka tider som gäller broöppning.

Sjöfartsverkets fortsatta arbete med ledverken

Under sommaren har Sjöfartsverket satt ner de 14 rör som de behövde göra medan bron var avstängd. Sjöfartsverket kommer tillbaka och gör resterande arbete med strongpoints, ledverksbalk och ytterligare detaljer såsom farledsbelysning, stegar, livbojar och annat som sitter på de befintliga ledverken och ska flyttas till de nya. De planerade arbetens som kvarstår kommer att ske antingen under 2018 eller 2019, beroende på när det passar i tidplanen. Läs mer på http://www.sjofartsverket.se/malarprojektet (extern länk, öppnas i nytt fönster)