Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Längre tid för broöppning i Kvicksund 19-24 april

Nu byter vi styrsystem för både vägbron och järnvägsbron. Det är en nödvändig uppgradering av det befintliga styrsystemet från 2003 för att öka driftsäkerheten av bron vid öppning och stängning.

Kvicksundsbron som består av två broar, en för väg och en för järnväg och byggdes år 1976. Bron knyter ihop delar av Mälardalsregionen och är viktig för bland annat pendlare och sjöfart. Förberedelserna pågår för fullt inom Trafikverket med att bland annat testa det nya styrsystemet innan vi installerar det på plats. Från den 16 april river vi det gamla styrsystemet och installerar det nya.

Det trafikpåverkande arbetet pågår mellan 19–24 april, även på helgen. Då testar vi broöppning, bommar, larm och övriga funktioner. Under testerna är det broöppningar som vanligt men de kan uppgå till cirka 30 minuter.

Undantaget är under morgon- och kvällsrusningen på vardagar mellan 05-10 samt 13-19. Dessa tider sker inga broöppningar. I övrigt testar vi broöppning alla dagar under tiden arbetet pågår.

Har du ett viktigt ärende så se till att starta i god tid under tiden vi byter styrsystem. När det pågår tester av bron är driften är inte lika säker som vanligt. Tågen påverkas inte av arbetet.

Farleden förbi Kvicksundsbron är avlyst 16–23 april

Farleden i delen under Kvicksundsbron är avlyst för all sjötrafik som kräver broöppning under tidsperioden:

2018-04-16 kl. 07:00 – 2018-04-23 kl 07:00

Det innebär att båtar som kräver broöppning inte kan passera under Kvicksundsbron under perioden.