Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetesskylt

Vi asfalterar om väg 56 mellan Kvicksund och trafikplats Västjädra

Från den 15 maj till den 27 maj genomför Trafikverket ett underhållsarbete på väg 56 mellan Kvicksund och trafikplats Västjädra, väster om Västerås. Vägen är sliten och asfalten behöver bytas ut. Vi vill förbättra säkerheten och framkomligheten på vägen.

Vårt arbete innebär trafikstörningar med en förlängd restid för alla som trafikerar sträckan mellan Eskilstuna och Västerås. Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är knappa två veckor.

Inget arbete när det är mest trafik

Inget arbete sker under de timmar på morgonen och på kvällen när trafikmängden är som störst. Från avfarten till Kolbäck till trafikplats Västjädra asfalterar vi endast på kvälls- och nattetid. Inget arbete fredag-söndag och preliminärt inget arbete under Kristi Himmelfärdshelgen.

För att kunna genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer trafiken regleras med lots förbi vägarbetsplasten.

Planera resan och visa hänsyn

Tänk på att planera er resa och att om möjlig välja en annan väg under byggtiden. Tack för visad hänsyn och förståelse för det pågående arbetet!