Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Beläggningsarbete pågår.

Väg 256 mellan Västerfärnebo och Sala får ny asfalt

Mellan den 5 maj och 12 juni asfalterar vi om väg 256 mellan Västerfärnebo och Sala. Vägen är sliten och asfalten behöver bytas ut. Vi lägger även dit två nya vägtrummor för exempelvis uttern ska kunna ta sig säkrare från ena sidan vägen till den andra.

För att kunna genomföra arbetet på ett säkert sätt kommer ett körfält att vara avstängt och trafiken kommer att ledas förbi vägarbetsplatsen med hjälp av lots. Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka fem veckor. 

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vi hjälper uttern under vägen

Utöver att lägga ut ny asfalt på vägen lägger vi även in två trummor utmed vägen, en vid Stävre och en vid Gullvalla. De ska främja vandringen för bland annat utter och andra djur att ta sig från ena sidan vägen till den andra på ett säkert sätt.