Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetsskylt

Vi asfalterar om E20 mellan Arboga och Kungsör – trafik västerut leds om

Den 30 augusti – 29 oktober asfalterar vi om E20 mellan Arboga och Kungsör i båda riktningar. Vägen är i dåligt skick och behöver åtgärdas. Medan vi arbetar kommer den västergående trafiken, mot Arboga/Örebro, att ledas om.

Vi kommer att börja med att fräsa bort den nuvarande asfalten och sedan lägger vi den nya asfalten på sträckan.

Arbetet sker mellan Magnäs och Sandskogstorp (väg 250), den västra infarten till Kungsör. E20 mellan Arboga, Stora Ekbacken, och Magnäs kommer att vara öppen för trafik. 

Vi leder om trafiken mot Arboga/Örebro

För att kunna utföra arbetet på ett säkert sätt stänger vi av E20 i västergående riktning, mot Arboga/Örebro under hela arbetet. Den trafiken leds om via väg 250 till Köping och sedan E18 till Arboga. Se karta längre ner på sidan. Vi uppmanar trafikanter att följa orange vägvisning.

Trafik mot Kungsör/Eskilstuna är kvar på E20

Den östergående trafiken mot Kungsör/Eskilstuna kommer att vara kvar på europavägen, i början av arbetet kör trafikanterna på den ordinarie sidan av vägen och mot slutet av arbetet leds trafiken över och kör på motsatt sida av vägen.

Boende längs med enskilda vägar till Granhammar, Svarthäll och Skäftruna åker via den enskilda vägen Sandskogstorp. Det är också möjligt att åka kanalvägen och komma ut på E20 vid bron. 

Arbetet sker på vardagar. Som det ser ut just nu kommer vi inte att arbeta på helger.

Värna om de som arbetar på vägen – passera med försiktighet

– Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö, säger projektledare Lennart Westin på Trafikverket.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den något förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Underhållsarbeten av detta slag är mycket beroende av vädret, men den beräknade byggtiden är cirka 9 veckor.

Vi återkommer nästa år

Sträckan mellan Arboga och Magnäs kommer att få ny asfalt under 2022.

Karta över hur vi leder om västergående trafik

Så här leder vi om trafiken. Det röda strecket visar sträckan där vi kommer att lägga ny asfalt. Det blå strecket vidare omledningsvägen för den västergående trafiken, mot Arboga/Örebro. Den trafiken leds av E20 vid västra infarten till Kungsör, Sandskogstorp, och hänvisas till att åka väg 250 till Köping där man sedan ansluter till E18 för färd till Arboga och vidare.

arboga-kungsor-bild.jpg