Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nuvarande E20 vid Hova, en smal väg utan mitträcke.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu ska E20 förbi Hova bli mötesfri

Nu startar ombyggnaden av E20 förbi Hova till mötesfri väg. Vi planerar att öppna den nya sträckan i oktober 2018.

Nu startar ombyggnaden av E20 förbi Hova till mötesfri väg. Arbetet börjar med schaktning för grodmiljö vid Hovaån och avverkning av skog. Successivt under hösten kommer vi att börja bygga vägar och broar.

– Vi kommer att bjuda in till informationsmöte i november när projekteringen är igång och tidplan kan presenteras, säger Marita Karlsson, projektledare på Trafikverket.

E20 ska byggas om till mötesfri landsväg med mitträcke på en cirka tio kilometer lång sträcka förbi Hova, från Fagerlid till Bahult. Merparten av sträckan, cirka åtta kilometer, kommer att få två filer i vardera riktning och cirka två kilometer får en fil i vardera riktning. Det blir mitträcke på hela sträckan.

Vi kommer att bygga en ny trafikplats med E20 något nedsänkt vid Hova samhälle. Väg 200 och cykelväg kommer att passera över E20 på bro.

– Säkerheten kommer att bli bättre för alla trafikanter. Inte minst får barnen på Regnbågsskolan en säkrare väg till och från skolan. Vi är väldigt glada att bygget nu kommer igång, säger Marita Karlsson.

Nuvarande väg har låg standard avseende trafiksäkerhet och framkomlighet och är en av de 100 mest olycksdrabbade vägsträckorna i landet.

Läs mer om projektet E20 Förbi Hova