Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rastplatsprojektet  i väst ger resultat

Trafikverket och Polisen samarbetar kring 19 rastplatser längs E6:an för att göra dem tryggare. Arbetet i sommar har redan gett resultat. Antalet vägpirater har minskat.

Trafikverket och Polisen samarbetar kring 19 rastplatser längs E6:an för att göra dem tryggare. Samarbetet gäller alla rastplatser längs E6, från norska gränsen till Snapparp i söder, som är en av vägarna med mest kriminalitet i Sverige. Trafikverkets driftområde, där bland annat rastplatserna finns, har en utpekad kontakt hos lokalpolisen och de kortare kontaktvägarna ska göra att eventuella insatser kan göras snabbare.

Gemensamt har de båda myndigheterna besökt rastplatser för att se hur man rent fysiskt kan göra dem säkrare. Samarbetet ska utvärderas under hösten men Trafikverket har redan märkt av positiva effekter. Se filmen om rastplatsprojektet.