Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

FAQ: Så påverkar EU-toppmötet trafiken i Göteborg - uppdaterad information

Torsdag och fredag den 16-17 november pågår ett EU-toppmöte i Göteborg. Under mötet kommer trafiken tillfälligt att stängas av på olika sträckor. Nu finns uppdaterad information om hur du tar dig fram.

På trafiken.nu hittar du en artikel om hur du bäst tar dig mellan olika platser i Göteborg under EU-toppmötet:
Länk till artikeln: Så kör du under EU-toppmötet

 Vilka vägar och tider ska jag särskilt undvika?

Svar: Redan på onsdag den 15 november kommer avspärrningar att sättas upp runt Gothia Towers och Eriksbergshallen. Dessa kvarstår fram till fredag em 17/11. För mer information om tider och påverkan se www.goteborg.se.
Trafiken mellan Landvetter flygplats och centrala Göteborg påverkas periodvis från torsdag 16/11 kl. 12.00 till och med fredag 17/11 kl. 18.00.
För att undvika de mest kritiska tiderna fredagen den 17 november rekommenderas trafikanter till och från Göteborgsområdet samt inom Göteborg att om möjligt resa innan kl. 07.00, mellan kl.10.00 och kl.12.00 och efter kl. 18.00.

Hur påverkas kollektivtrafiken?

Svar: Kollektivtrafiken påverkas, för mer information om hur det kan påverka dig, kontakta respektive trafikbolag eller se www.vasttrafik.se.

Hur påverkas tågtrafiken?

Svar: Tågtrafik, även pendeltåg, fungerar som vanligt.

Hur får jag reda på det aktuella trafikläget under EU-toppmötet?

Svar: På www.trafiken.nu uppdateras aktuell trafikinformation kontinuerligt. För kollektivtrafiken finns information på www.vasttrafik.se. Polisen uppdaterar kring själva evenemanget www.polisen.se

Hur påverkas gång- och cykeltrafik?

Svar: Cykelpendling kommer att fungera på de flesta platser med restriktioner vid avspärrningarna runt Gothia Towers, Eriksberg och eventuellt Älvsborgsbron om man väljer denna som överfart över älven. I övrigt ska man kunna ta sig fram som vanligt.

Vem ansvarar för vad under mötet?

Svar: Polisen har ansvar för säkerheten kring evenemanget och kan inte lämna exakta tidsangivelser för begränsningar i framkomligheten med hänsyn till säkerheten för deltagarna. Trafikverket ansvarar för framkomligheten på de statliga vägarna och Göteborgs Stad för gator i centrala Göteborg.

Varför stängs trafiken av?

Svar: Trafiken kommer tillfälligt att stängas av på olika sträckor i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer till boende och möte under vistelsen i Göteborg.

Vad handlar EU-toppmötet om?

Svar: Den 16-17 november hålls ett EU-toppmöte i Göteborg, då EU:s stats- och regeringschefer träffas på Eriksberg för att diskutera hur man kan främja jobb och tillväxt.