Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ny hastighetsgräns på E20 i Västra Götaland

Under oktober skyltar Trafikverket om delar av E20 i Västra Götaland. Anledningen är att vi anpassar hastigheterna efter vägens säkerhetsstandard. De nya hastighetsgränserna är 80 respektive 100 kilometer per timme.

Delar av E20 i Västra Götaland får ny hastighetsgräns, 80 respektive 100 kilometer per timme. Trafikverket arbetar systematiskt med att se över hastighetsgränserna på de statliga vägarna för att anpassa dem till vägarnas säkerhetsstandard.

På vissa vägar kan vi höja hastighetsgränsen; andra vägar får sänkt hastighetsgräns. Vi började att skylta om hastighetsförändringarna hösten 2016 och kommer att fortsätta under de närmaste åren i etapper och över hela landet.

Rätt hastighet på väg räddar liv

Om alla håller hastighetsgränserna kan nära 80 liv räddas varje år.

Om man kör 90 kilometer per timme i stället för 80 är risken att omkomma 70 procent högre vid en krock. En krock i 90 motsvarar ett fall från tionde våningen. Att lätta på gasen ger även lägre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.