Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tidsoptimerat arbete på Älvsborgsbron

Under projekteringen av de kommande underhållsarbetena på Älvsborgsbron har nya, bättre lösningar tagits fram för att korta tiden för de mest trafikpåverkande arbetena.

Det som tidigare såg ut att ta nästan trekvarts år med trafikpåverkande arbeten är nu kortat till tre sommarmånader. Övriga arbeten kommer att ske på tider då trafiken inte påverkas lika mycket.

– Vi är stolta över att kunna presentera denna lösningen för näringslivet och alla trafikanter. Vi har hittat en nivå som är väl avvägd mellan samhällskostnader och störningar och kravet vi har på att få ut mesta möjliga för vår skattefinansierade verksamhet, säger Erik Lööv som är trafikverkets chef för underhåll i Väst.

Besked om mer detaljer och exakta trafiklösningar kommer längre fram.

Fakta
Kommande arbeten på Älvsborgsbron kommer att genomföras under tre år med start 2019. De mest trafikpåverkande arbetena kommer att utföras juni – augusti. Brons betongkonstruktion under körbanorna behöver repareras och ny beläggning ska utföras. Två körfält i taget måste stängas för trafik. Det är nödvändiga underhållsarbeten som måste utföras, för att förlänga brons livslängd och minska risken för akuta fel.

Fotograf: Leif Jarnevi