Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inställda tåg från Göteborgs Central den 3-4 november

På grund av underhållsarbete på Göteborgs central stängs spår 3-8 av för trafik. Tåg på Västra Stambanan och Vänerbanan påverkas.

Den 3-4 november stängs spår 3-8 av för trafik från Göteborg C. Det innebär att tågen på Västra Stambanan samt på Norge/Vänerbanan påverkas. Från klockan 09.00 lördag 3 november till klockan 15.00 söndag 4 november är alla fjärr- och regionaltåg inställda på sträckan Göteborg-Alingsås. Tågen mot Älvängen och Vänersborg är inställda mellan Göteborg och Gamlestaden.

Eftersom det på grund av allt som byggs i området är väldigt ansträngt med fordonstrafiken till och från Centralenområdet, har trafikföretagen beslutat att ersätta de inställda tågen på Västra Stambanan med Västtågen på linjen Göteborg-Alingsås. Det gäller alla tåg mot Stockholm, Skövde, Mariestad och Jönköping. För att klara att ta alla resenärer kör man kvartstrafik dvs trafik som en vanlig vardag. I Alingsås sker byte till ordinarie tåg vilket under vissa tider innebär ett stort antal resande på plattformarna där.

De resenärer som ska mot Älvängen och Vänersborg hänvisas till lokaltrafiken mellan Göteborg och Gamlestaden. I Gamlestaden sker byte till ordinarie tåg.

Orsaken är underhållsarbeten som Trafikverket gör på Göteborgs Central