Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsräls
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Under höstlovet förbättrar vi järnvägssystemet i väst

Under vecka 44, tisdag 29 oktober–söndag 3 november, reducerar vi spårkapaciteten till och från Göteborgs centralstation. Det är lite bökigt nu, men det blir bättre sedan.

Vi stänger av trafiken på vissa spår för att ett flertal arbeten ska kunna utföras under en begränsad tidsperiod då pendlingstrafiken inte är lika omfattande som i vanliga fall. Vi ska byta spår i Olskroken, ett projekt som med sin planskildhet ökar järnvägssystemets kapacitet på sikt både här i väst och nationellt. När vi ändå stänger av trafiken på vissa banor passar vi på att göra växel- och underhållsarbeten på Göteborg C samt kopplar in nya spår till postterminalen.

– Vi har arbetat tillsammans med tågbolagen för att resenärerna trots stora förbättringsarbeten på järnvägen ska komma fram så smidigt som möjligt. Samarbetet har fungerat väl med bland annat en gemensam planering av ersättningstrafik, säger Madelene Frödell, avdelningschef Trafikledning på Trafikverket i väst.

Sträckor som påverkas av arbetena

  • Göteborg–Skövde–Stockholm
  • Göteborg–Nässjö
  • Göteborg–Mariestad
  • Göteborg–Strömstad
  • Göteborg–Älvängen–Vänersborg
  • Göteborg–Karlstad/Oslo.

Du hänvisas till ersättningsbuss eller lokaltrafik på delar av sträckorna.

På Västra Stambanan har Västtågen på linjen Göteborg–Alingsås förstärkts för att agera ersättningstrafik för tågen som är inställda på sträckan Göteborg–Lerum–Alingsås, med enstaka undantag. Samma upplägg gjordes för första gången förra året med gott resultat.

Mer information 

Du hänvisas till respektive tågbolag för ytterligare information om din resa och till rutan med trafikinformation för Tåg och Meddelanden på Trafikverkets startsida.