Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nödvändigt underhållsarbete stänger bro i Gullspång

Vägbron vid Noret, på Fågelsångsvägen, i Torsvid behöver renoveras. Bron är över 70 år gammal och för att behålla funktionen och minska risken för akuta fel måste bland annat kantbalkar inklusive räcken samt tätskikt bytas ut.

Vägbron vid Noret, på Fågelsångsvägen i Torsvid.Foto: © Lantmäteriet Datasamverkan
Vägbron vid Noret, på Fågelsångsvägen, i Torsvid 

Bron trafikeras av cirka 100 bilar på ett årsmedeldygn och är 6 meter bred. Bredden, tillsammans med räckesarbetena, gör att endast gång- och cykeltrafik kan passera bron under arbetet. Det finns inte underlag för en tillfällig bro av något slag. Bilar och till exempel traktorer kan alltså inte använda bron utan leds via skyltar till väg 2997 mot Hova och väg 200 för bästa framkomlighet.

Kommunikation

På sedvanligt sätt har dialog skett med bland andra kommunen och Räddningstjänsten där man kommit fram till godtagbara lösningar för verksamheterna. Då entreprenören bestämt startdatum kan projektet visas på Trafikverkets karta för Trafikinformation Väg, se länk nedan.

Arbetena startar under vecka 34 (17-23 augusti) och kommer att pågå under ungefär två månader.