Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Plankorsningar påverkas av järnvägsupprustning mellan Herrljunga och Borås

Just nu pågår en omfattande järnvägsupprustning i Boråsområdet. På sträckan Herrljunga-Borås byter Trafikverket spår, växlar och installerar ett signalsäkerhetssystem för fjärrstyrning.

Samtidigt genomförs åtgärder för att höja säkerheten i de plankorsningar som finns längs med sträckan. Upprustningen syftar till att ge en robustare och tillförlitligare järnväg.

Under tiden som arbetet med spårbytet och fjärrstyrningen pågår påverkas en del järnvägsövergångar, då flera stora maskiner såsom spårbytesmaskinen behöver kunna ta sig fram. Därför stängs tillfälligt vägar i anslutning till järnvägsövergångarna under augusti och september. Följ lokal skyltning för omledningsvägar.

 - Vi arbetar för att påverka vägtrafiken så lite som möjligt och vi har planerat vilka tider vi kommer att stänga av olika vägar. Ibland dyker det dock upp oförutsedda händelser, det är en gammal järnväg med omständigheter som försvårar arbetet. Därför kan tiderna komma att ändras med kort varsel, säger Håkan Gustavsson, projektledare på Trafikverket.

Arbetet pågår dygnet runt och kan innebära störningar nattetid. information om vilka plankorsningar som påverkas och under vilka tider de är stängda finns här

För mer information om arbeten som görs på järnvägen i Boråsområdet, klicka här.