Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbete på motorväg.

Begränsad framkomlighet på E6, norr om Torp köpcentrum

Vi rustar upp E6 Bohuslän mellan Norra Torpmotet och Hogstorpsmotet. Arbetet pågår september-oktober och innebär begränsad framkomlighet och sänkt hastighet.

På E6 Bohuslän Sträckan mellan Norra Torpmotet (trafikplats 96,2) och Hogstorpsmotet (trafikplats 97) har det uppstått sprickor och sänkningar i vägen, så kallade sättningar. Det skapar gupp i vägen och medför en nedsatt hastighet. Nu ska det åtgärdas.

Så påverkas trafiken:

Vi arbetar i en körriktning i taget. Den första sidan genomfördes i september och det har nu blivit dags för den andra.

  • Fredag 1 oktober etablerar vi arbetsplatsen inför det kommande arbetet. Vägen är öppen men hastigheten begränsas till 30 km/h. Var ute i god tid och om möjligt välj en annan resväg, till exempel väg 832, ”Gamla E6”.
  • Från och med lördag 2 oktober leder vi om vägen till en 1+1 väg, det vill säga att enbart ett körfält är öppet i vardera körriktning. Arbetet pågår i cirka 4 veckor och innebär begränsad framkomlighet och sänkt hastighet. Under rusningstrafik kan dina resa förlängas med upp till 10 minuter.
  • När arbetet är klart ska arbetsplatsen nedmonteras vilket kommer påverka trafiken. Datum för nedmontering och exakt trafikpåverkan är ännu inte bestämt. 

Planera din resa och var ute i extra god tid. Sänk hastigheten när du passerar vägarbetarna.