Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

station

Tillsammans gör vi våra stationsområden mer inbjudande och tryggare

I ett gemensamt medborgarlöfte 2021-2022 bidrar Trafikverket till ökad trygghet på några stationsområden längs Västra Stambanan.

Stationsområden är offentliga miljöer som samlar många människor vilket ibland skapar förutsättningar för brott och ökad otrygghet.  Trafikverket har tillsammans med kommuner, Polisen och Västtrafik avgett ett gemensamt medborgarlöfte för att öka tryggheten. Fokus i löftet ligger på stationsområden i Herrljunga, Vårgårda, Alingsås, Floda och Lerum längs Västra Stambanan.

De olika parterna bidrar med olika delar som till exempel ökad närvaro och trivselaktiviteter. Trafikverkets bidrag är rondering av städ och drift för att förebygga skadegörelse och nedskräpning, väktare vid Lerum och Herrljunga station samt medverkan i att ta fram den löpande lokala lägesbilden för varje station och vid behov komplettera med ytterligare åtgärder.

Aktiviteterna i Medborgarlöfte 2021-2022 pågår ett år, från september till och med augusti.

Varje berörd kommun har ytterligare information på sina hemsidor, liksom Polisen.