Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 161 i Uddevalla kommun stängs av för byte av vägtrummor

Väg 161 kommer under två dygn i vecka 44 att helt stängas för all trafik på grund av förstärkningsarbete. Två vägtrummor ska bytas ut. Då trummornas tillstånd försämrats efter sommarens och hösten kraftiga regn behöver bytet ske innan vintern.

Uppdatering: Arbetet blev klart strax innan lunch, torsdagen den 4 november. Nu är det åter full framkomlighet igen.

Vi väljer att utföra arbetet under vecka 44 då vi på grund av höstlovet har en lägre arbets- och skolpendling än övriga veckor. Påverkan på trafiken kommer ändå att vara mycket stor för de som vanligtvis trafikerar sträckan. Vi vill uppmana alla som kan att planera sitt resande och i möjligaste mån undvika att trafikera sträckan under den angivna perioden.

Inga fordon eller gångtrafik kommer att kunna passera då arbetena pågår. Trafiken till och från tex Lysekil och Fiskebäckskil leds via väg 162. Resvägen beräknas öka med ca 30 kilometer, se karta nedan. De röda kryssen i kartan markerar var vägen grävs av. Där kan man inte passera under den tidsperiod som anges

Arbetena startar tisdag 2/11 kl 08.00 och beräknas vara klara torsdag 4/11 kl 16.00.

Följ aktuellt trafikläge här

karta_750x600.jpg

Klicka på kartan för att se den i större storlek