Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

ScanMed RFC godskorridor officiellt öppnad

Den 23 februari hölls den officiella öppningen av godskorridoren ScanMed genom ett evenemang i Wien. Det är en av de nio godskorridorer som etableras i det europeiska järnvägsnätet för att underlätta gränsöverskridande transporter på järnväg.

I november förra året startade den nya godskorridoren Scandinavian Mediterranianen Rail Freight Corridor (ScanMed RFC) som går från Stockholm och Oslo via Danmark, Tyskland, Österrike och till Palermo i södra Italien.

Sven Marius Utklev Gjeruldsen, ScanMed RFC tf Managing Director (t v) flankerad av evenemangets moderator. Foto: Hans Wolf, Planering.

I veckan öppnades den formellt på ett gemensamt evenemang med tre andra godskorridorer i Europa. Detta för att tydligt hissa flaggan för de förbättrade transportmöjligheterna gentemot europeiska politiker, transportmyndigheter och näringslivet. Samtidiga passade man på att utbyta erfarenheter och goda idéer för att bidra till godskorridorernas utveckling och attraktivitet. På plats var bland andra representanter från EU-kommissionen och några av ländernas ministrar. Från Trafikverkets medverkade Tommy Jonsson och Hans Wolf, Planering.

Enklare att köra godståg mellan de internationella järnvägsnäten

Den nya transportkorridoren ska underlätta transporter eftersom transportören bara behöver ansöka om kapacitet en gång i godskorridorens One Stop Shop istället för som idag, i alla länder som ska passeras.

ScanMed RFC