Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brand ger långvariga störningar i tågtrafiken i Göteborgsområdet

Natten till den 13 februari brann ett teknikhus på järnvägen i Olskroken i Göteborg. Huset styr cirka 40 signaler, 8 växlar, Marieholmsbron och utrop och skyltar på vissa stationer.

Skadorna är mycket omfattande och det kommer att ta lång tid att återställa det som har skadats. Händelsen orsakar stora störningar i delar av tågtrafiken i Göteborgsområdet.

Även sjöfarten påverkas eftersom Marieholmsbron inte har kunnat öppnas efter branden. Natten mot tisdag den 16 februari provöppnades bron för att säkerställa alla funktioner och säkerhetsrutiner, öppningen fungerade då som tänkt.

Vi arbetar för största möjliga samhällsnytta tillsammans med Sjöftartsverket. Detta arbete har möjliggjort att en öppning av Marieholmsbron sker två gånger per dygn för fartygspassage.

Orsaken till branden utreds.

För aktuell trafikinfromation

  • Alependeln till/från Göteborg är stängd. Ett fåtal övriga tåg mellan Göteborg och Trollhättan passerar. Övriga tåg norrifrån vänder i Trollhättan eller Älvängen.
  • På Bohusbanan, tåg från Göteborg till Uddevalla och Strömstad, ingen trafik mellan Göteborg och Ytterby. Tåg mot Göteborg vänder i Ytterby.
  • På Hamnbanan från Göteborgs Hamn och över Marieholmsbron körs ett fåtal tåg varje timme med reservation för nödvändiga broöppningar för sjöfarten.
  • Skyltar och utrop om trafikstörningarna har begränsad funktionalitet på sträckan Göteborg–Älvängen. Trafikinformatörer finns på plats.

På grund av tekniska problem kan vår tjänst "Läget i trafiken" visa felaktig trafikinformation. Vi hänvisar därför till startsidan trafikverket.se eller till tågbolagen.