Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mer spårbyte Boden–Bastuträsk

Ytterligare en etapp av spårbytet på sträckan Boden–Bastuträsk kommer att ske under 2016.

Sträckan Boden-Bastuträsk på stambanan genom övre Norrland är en viktig och angelägen sträcka för såväl näringsliv som industri. Trafikverket kan nu ge besked om att ytterligare en etapp av spårbytet Boden–Bastuträsk kan genomföras i år.

– I Trafikverkets inriktningsunderlag, som lämnades till regeringen i höstas, var vi mycket tydliga med att vi ska värna om den anläggning vi har, säger Lena Erixon, Trafikverkets generaldirektör. Nu bedömer vi att genomförandet av ytterligare en etapp i år är det mest effektiva och samhällsekonomiskt försvarbara alternativet.

Då detta är ett angeläget projekt kommer Trafikverket finansiera sträckan genom att omfördela resurser.

Fakta

Spårbytet Boden-Bastuträsk består totalt av fyra etapper. Etapp ett är redan genomförd. Etapp två (Storblåliden–Älvsbyn, 36 km) är upphandlad och nu har Trafikverket beslutat att även etapp tre (Bastuträsk–Träskholm, 41 km) ska genomföras i år. Den fjärde och sista etappen (Storblåliden–Träskholm, 38 km) kommer att genomföras kommande år.