Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket samverkar med branschen om sysselsättningskrav

Trafikverket är den första statliga myndigheten i Sverige som fått i uppdrag av regeringen att införa sysselsättningsskapande åtgärder för arbetslösa i sina upphandlingar. För att lyckas med detta krävs ett nära samarbete med branschen.

I början av 2016 togs beslutet att införa sysselsättningskrav i Trafikverkets upphandlingar och nu pågår ett intensivt arbete med att implementera kraven såväl internt på Trafikverket, som hos Arbetsförmedlingen, arbetsgivarorganisationer och leverantörer. Målet är att skapa upp till 1500 arbetstillfällen per år.

Dialog och samarbete

En ständig dialog är en förutsättning för att lyckas och samverkan sker i ett flertal forum, som leverantörsdagar, anläggningsdagar, seminarium och upphandlingsspecifika konferenser.

- En framgångsfaktor för att lyckas skapa dessa jobb är ett nära samarbete med både Arbetsförmedlingen, arbetsmarknadsförvaltningar och våra leverantörer. Vi är en del av en kedja och alla bitar måste samverka för att få effekt, förklarar Katarina Norén, Chef Inköp och logistik på Trafikverket.

Trafikverket initierar även kontinuerligt workshops, där berörda parter har möjlighet att utbyta erfarenheter, diskutera och återkoppla kring implementeringen av kraven. Dessa tillfällen har resulterat i konkreta åtgärder för det fortlöpande arbetet.

- Det finns en generellt positiv inställning och bra driv i frågan från alla parter, vilket känns fantastiskt bra. Nu jobbar vi vidare tillsammans, avslutar Katarina Norén.

Är du leverantör till Trafikverket och vill delta under kommande workshops?
Kontakta Lisa Grönblad, projektledare Trafikverket, via "Kontakta oss" på denna sida.