Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Anders Landén ny säkerhetschef

Nu är det klart att Anders Landén blir ny säkerhetschef i Trafikverket. Anders kommer närmast från EUAM Ukraine där han arbetar som stabschef.

Anders har en bakgrund som både officer och polis. Han har bland annat arbetat som länspolismästare i Dalarna. Senast kommer han från EUAM Ukraine där han är stabschef. EUAM Ukraine hjälper de ukrainska myndigheterna med att utveckla olika verksamheter inom rättskedjan med fokus på polisen.

Som säkerhetschef på Trafikverket kommer Anders att vara direkt underställd generaldirektören. Han kommer att delta i Trafikverkets ledningsgrupp i säkerhetsrelaterade frågor och vara sammankallande för Trafikverkets säkerhetsråd.

Som säkerhetschef ansvarar han för att samordna, analysera, följa upp, rapportera och proaktivt främja utvecklingen av det samlade säkerhetsarbetet i Trafikverket. Han kommer aktivt medverka till en god säkerhetskultur.

– Säkerheten är vår viktigaste fråga. Därför är jag mycket glad att få välkomna Anders vars kompetens och erfarenheter kommer att vara värdefulla i vårt fortsatta arbete med att förstärka säkerheten på Trafikverket, säger Lena Erixon, generaldirektör.

Anders tillträder som säkerhetschef den 17 augusti 2016.