Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bättre flyt i trafiken förbi Södertäljebron efter nattens trimningar

Efter nattens förbättringsarbeten vid omledningsvägen på E4/E20 vid Södertälje flyter trafiken nu avsevärt bättre än tidigare i veckan.

Flera justeringar, så kallade trimningar, har gjorts på viktiga platser på omledningsvägen som använts sedan olyckan på motorvägsbron i Södertälje på midsommarafton. Nu är påfartsrampen från Södertäljevägen till Saltsjöbron breddad med två parallella filer söder ut, ordentliga vägräcken är monterade, skyltningen är bättre och vägmålningen tydligare. På Saltsjöbron delas trafiken upp så att vänster körfält används för trafik mot E20, mot Strängnäs/Eskilstuna/Örebro/Mariestad/Skara/Göteborg. Medan höger körfält är för trafik mot E4 Nyköping/Norrköping/Linköping/Helsingborg.

På midsommarafton inträffade en lastbilsolycka på motorvägsbron i Södertälje. Sedan dess är trafiken på bron avstängd i södergående riktning. Norrgående trafik på bron påverkas inte. Sjötrafiken under bron påverkas, båtar högre än 26 meter kan inte passera under bron då den inte kan öppnas.

Omledning Södertälje.
Påfarten till Saltsjöbron.

Ytterligare förbättringar med vägmålning och skyltning kommer att göras under natten mot torsdag. Arbetena kan komma att påverka framkomligheten under natten.

Motorvägsbron i Södertälje är avstängd i SÖDERGÅENDE riktning så framkomligheten vid bron är fortfarande väldigt begränsad. Så vi rekommenderar trafikanter att även i fortsättningen välja andra resvägar.

Norrgående trafik på bron påverkas inte av avstängningen. Utom för de som vill åka till Verkstadsvägen som behöver köra av vid trafikplats Södertälje syd följ vägvisning "Södertälje". Trafikanter på E20 från Strängnäs kör som vanligt utom de som ska till Verkstadsvägen som kör av vid trafikplats Vasa och följer vägvisning.

– Vi hoppas kunna ge en bättre prognos för när bron kan öppnas i slutet av den här veckan. Det är stora skador på bron och just nu räknar vi på hur vi ska reparera bron så att den håller för trafiken, för säkerheten kommer alltid i första hand, säger Bengt Olsson, Trafikverkets presschef.

Karta över omledning av södergående trafik vid Södertälje

 

Följ läget i trafiken via Trafikverket.se (startsidan) eller Trafiken.nu.
Startsidan för Trafikverket.se
Trafiken.nu

Fakta
På midsommarafton inträffade en lastbilsolycka på motorvägsbron i Södertälje. Sedan dess är trafiken på bron avstängd i södergående riktning. Norrgående trafik på bron påverkas inte. Sjötrafiken under bron påverkas, båtar högre än 26 meter kan inte passera under bron då den inte kan öppnas.

Södergående långväga trafik leds om från Uppsala till väg 55 via Strängnäs mot Norrköping och Helsingborg samt E18 via Västerås/Arboga mot Göteborg för att förbättra framkomligheten för både långväga och lokal trafik.

Frågor och svar om trafikstörningen vid motorvägsbron i Södertälje: