Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mitten av augusti – prognos för öppning av motorvägsbron i Södertälje

Motorvägsbron i Södertälje fick omfattande skador efter lastbilsolyckan natten till midsommarafton. Trafikverket arbetar nu med att återställa och reparera bron och målet är att kunna öppna den igen för trafik i mitten av augusti.

Trafikverkets målbild är att kunna öppna de södergående körfälten på bron i Södertälje för trafik i mitten av augusti. Tidsprognosen är satt mot bakgrund av att allt går enligt planerna under återställningsarbetet. Vi har ett antal kritiska moment, som till exempel stagning och stabilisering av bron, som måste utföras. Om det då händer något oförutsett så kan det dröja en bra bit in på hösten innan bron kan öppna för trafik igen.

Komplicerat återställningsarbete

För att återställa och reparera bron måste vi byta ut ett antal balkar vilket är ett komplicerat arbete. Eftersom bron har förskjutits så måste den först stagas upp och stabiliseras innan vi börjar byta ut balkarna. Det kräver enorm precision samt en stor säkerhetsapparat för att säkra alla moment.

Ett södergående körfält öppnas inte

Under reparationsarbetet kommer vi inte att kunna öppna upp ett av de södergående körfälten för trafik. Just nu när bron är skadad så klarar den inte av tung trafik och vi vill undvika att den tunga trafiken tar sig in på bron.

Dessutom ska de som arbetar på bron kunna känna sig trygga och säkra och det är förenat med stor fara att ha trafik nära inpå de som arbetar där.

Det här händer på bron nu

Just nu planerar vi för stål- och konstruktionsarbeten på bron. Både räcken och balkar fick stora skador vid olyckan och vi har börjat ta ner de skadade räckena och nästa vecka kommer vi påbörja arbetet med att sätta upp nya räcken.

Observera!

Norrgående trafik på bron påverkas inte.

Tågtrafiken påverkas inte.

Karta för omledning av södergående trafik