Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

”Vi jobbar på för fullt”

Trafikverkets huvudprioritet är att öppna Södertäljebron för trafik så snart som möjligt.

Återställningsarbetet på bron fortgår. Det är arbetet med återställandet av balken som tillfälligt avbrutits. Trafikverket prioriteter kvalitet och säkerhet och gör nu noggranna tester på anläggningen inför reparation och återställning.

Det pågår också olika återställningsarbeten parallellt med förberedelserna inför att återuppta arbetet med balken. Vi reparerar till exempel övriga skador som olyckan orsakat och sätter upp nya broräcken

För att underlätta för Räddningstjänst, Polis och Brandkår att identifiera var längs vägen en person i behov av hjälp befinner sig har vi satt upp numrerade skyltar mellan Moraberg och Salem. Vi har också extra bärgare och vägvakt på plats dygnet runt.

Vi arbetar med lösningar som ska underlätta för trafiken i stort och flera är redan genomförda.

Några exempel

  • Extra färja vid Skanssundsleden.
  • Breddat vägen vid påfarten vid E20 så att trafiken till E4 mot Helsingborg, som är betydligt större än till E20 kan använda både höger och vänster körfält över bron.
  • Målat nya linjer samt skyltat om för att göra det tydligare för trafikanterna.