Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tidtabeller för färjor finns nu som öppet API

Vill du bygga en applikation för smartmobil med vägfärjornas tidtabeller? Du är så välkommen, på ideell bas. Färjerederiet tillhandahåller ett öppet API (application programming interface) som du gärna får använda.

Färjerederiet har valt att utveckla sin tidtabellsdatabas med ett öppet API. Förkortningen API står för application programming interface och beskriver ett strukturerat sätt att komma åt data i ett system.

Med detta API kan du hämta information om aktuella trafikavvikelser, tidtabeller för en specifik led, dag eller period med mera.

Ett API gör det enklare för dem som vill integrera Färjerederiets tidtabell med sina egna tjänster i en app eller någon annan digital tjänst.

Vi tillhandahåller inte användarstöd för API och vi köper inte heller uppdrag för att göra applikationer för olika dataplattformar. Men du som vill utveckla en tjänst ideellt på egen hand är naturligtvis välkommen att göra så. Som ideell utvecklare får du inte använda vår logotyp i din lösning. Det är så lätt hänt att användarna kommer till oss med synpunkter som vi inte har möjlighet att åtgärda. Välj därför egna illustrationer för ditt upplägg.

API för färjetrafiken

Vår lösning är att göra vår vanliga webbplats dynamiskt och designmässigt anpassad, så att den fungerar för alla plattformar. Den som kan surfa på exempelvis sin smartmobil går bara in på www.trafikverket.se/farjerederiet och sparar adressen som ett bokmärke på sin skärm. Då fungerar sajten precis som en app. Det är en modern lösning som allt fler organisationer väljer. Har du synpunkter på vår tjänst, eller vill du berätta mer om vad du har gjort? Välkommen att höra av dig.