Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Östlig förbindelse ökar tillgängligheten i Stockholm

Utrednings- och förberedelsearbetet med Östlig förbindelse, som regeringen har gett i uppdrag åt Trafikverket, fortsätter som planerat. Förbindelsen är tänkt att öka tillgängligheten i Stockholmsregionen.

Utrednings- och förberedelsearbetet med Östlig förbindelse fortsätter som planerat. Förbindelsen är tänkt att öka tillgängligheten i Stockholmsregionen genom att binda ihop Norra och Södra länken i Stockholm.

Östlig förbindelse är den sista delen i den trafikeringsring, som när den är färdig bland annat ska avlasta trafiken i centrala Stockholm. Olika sträckningar analyseras just nu ihop med alternativ om det ska vara bara väg, eller med väg och spår i förbindelsen, innan regeringen kan ta beslut.

Trafikverket genomförde strax före jul ett samråd med berörda kommuner med fokus på om projektet leder till "betydande miljöpåverkan". Det tycker vi på Trafikverket och samtliga samrådsparter. Därför tas ett omfattande material fram om bland annat klimatpåverkan av projektet för att ligga till grund för kommande beslut.

Utredningsmaterialet om betydande miljöpåverkan kommer under början av 2017 att presenteras för Länsstyrelsen. Senare i utredningsprocessen kommer regeringen att fatta beslut om fortsättning gällande Östlig förbindelse.

Läs mer: Östlig förbindelse