Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken är öppen på E6 igen – ingen nattavstängning

Trafikverket, entreprenören och rivarna arbetade tillsammans fram en lösning som innebar att man tog bort så mycket som krävdes av ekodukten över E6 för att säkerställa trafiköppning så snart som möjligt.

 

Tack vare det goda samarbetet kunde trafiköppning ske 12 timmar före prognos. Vägen var helt öppen vid sextiden på fredagsmorgonen.

Återstående arbeten

Trafikverket behöver dock ta bort mer av bron. För att minimera trafikpåverkan tittar man därför på metoder som innebär att trafiken inte behöver stängas av alls. Det blir alltså ingen avstängning de närmaste nätterna på E6 mellan Kungsbacka Norra och Lindomemotet som Trafikverket tidigare meddelat.

Trafikverket utreder

– Vi är väldigt nöjda med nattens arbeten och att vi snabbt kunde säkra arbetsplatsen och vägen så att vi kunde öppna för morgontrafiken. Vi utreder nu varför stöttorna knäcktes, säger Mathias Wärn, ställföreträdande distriktschef på Trafikverket.