Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket stänger järnvägssträckor under onsdagen i södra och västra Sverige

Trafikverket stänger några järnvägssträckor under onsdagen den 11 januari efter en klass 2-varning för snöfall och blåst som kan ge kraftig drivbildning i sydvästra Sverige.

– Vi följer väderutvecklingen noga och höjer vår beredskap vid behov. Att vi stänger vissa sträckor beror på träd som kan falla ner på spåren eller över kontaktledningarna. Vi vill såklart inte riskera att resenärer blir sittande länge på ett tåg mitt i vintern, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Efter avstängning kommer sträckorna att besiktigas för att se hur de har påverkats av snöfallet och de starka vindarna. Det är först när denna besiktning och eventuella reparationer genomförts, som trafiken successivt kan starta igen. Tågresenärer uppmanas att kontakta respektive tågbolag för information om när trafiken startar igen på de aktuella järnvägssträckorna.

Vi uppmanar också vägtrafikanter att ta det lugnt i trafiken.

Aktuell information om förhållanden på väg och järnväg finns på trafikinformationen på Trafikverkets webbplats www.trafikverket.se. Tågbolagen har information om ersättningstrafik.

Tågtrafiken ställs in på följande sträckor och tider:

  • Uddevalla – Strömstad (Norra Bohusbanan), från onsdag morgon 08:00 till onsdag kväll
  • Varberg – Borås (Viskadalsbanan), från onsdag morgon 10:00 till onsdag kväll
  • Jönköping – Halmstad, från onsdag morgon 00.00 till torsdag lunchtid
  • Nässjö – Vaggeryd, från onsdag morgon 00.00 till torsdag lunchtid