Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket utökar sin verksamhet i Örebro

Intresset för att arbeta på Trafikverket är stort hos medarbetare som lämnar Ericsson i Kumla, hittills har cirka hundra personer visat intresse. Trafikverket kommer därför att utöka verksamheten i Örebro, där vi redan i dag har kontor.

I december lanserade Trafikverket ett samarbete med Trygghetsrådet med målet att undersöka möjligheterna att anställa medarbetare som lämnar Ericssons verksamhet i Kumla. Nu står det klart potentialen är god.

– Vi befinner oss mitt i en process och det är oerhört glädjande att så många redan idag har visat intresse för Trafikverket som arbetsgivare, säger Niclas Lamberg HR-direktör på Trafikverket.

Infrastruktur- som transportsektorn står inför ett systemskifte som ställer nya krav på såväl medarbetare som teknik. Den kompetens som är aktuell är framförallt bred teknisk kompetens och projektledare, men även andra yrkesgrupper.

– Min förhoppning ar att vi ska kunna gå i mål med ett flertal rekryteringsprocesser och då kunna gå i takt med när medarbetare avslutar sin Ericsson-anställning, säger Niclas Lamberg.

Processen att undersöka möjligheten att rekrytera från Ericsson inleddes i december och innebär att vi:

  • genomför kompetensmappning, det vill säga säkerställer "rätt" kompetens för överflyttning
  • följer upp medarbetarnas intresse, varje medarbetares egen vilja att gå till infrastruktur- eller transportsektorn
  • skapar förutsättningar genom åtgärder som utbildning, finansiering, diskussion med andra arbetsgivare i sektorn etcetera.

Att klara utmaningen att skapa ett moderniserat och hållbart transportsystem innebär omfattande förändringar och utvecklingsbehov. Det innebär också ett stort rekryterings- och kompetensutvecklingsbehov inom infrastruktur- och transportsektorn under kommande år. Bara Trafikverket kommer att behöva rekrytera närmare 2 000 personer för att klara denna omställning samt de närmaste årens pensionsavgångar.