Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Händer som håller en mobiltelefon. Foto: Johan Alp/Bildarkivet.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket ansluter sig till tjänsten Mina meddelanden

Med tjänsten Mina meddelanden kan privatpersoner och företag ta emot post från Trafikverket och andra myndigheter digitalt i stället för på papper. De kan läsa post från myndigheter på dator, läsplatta och på mobil – när och var de vill.

Mina meddelanden är en tjänst som förvaltas av Skatteverket, öppen för myndigheter, kommuner och landsting att ansluta sig till.

– Flera myndigheter med regelbunden kontakt med medborgarna är redan anslutna, till exempel Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Trafikverket har inte samma direktkontakt med landets alla invånare, men ska givetvis erbjuda den som vill samma möjlighet. Det arbetet gör vi stegvis, berättar Martin Malm, som förvaltar Mina meddelanden i Trafikverket.

Om mottagaren inte är ansluten till Mina meddelanden går utskicket ut som ett fysiskt brev.

Säkert och enkelt

  • En digital brevlåda är säker, eftersom användaren loggar in med e-legitimation, till exempel BankID.
  • Känslig information skyddas så att bara den som är behörig kan nå och läsa innehållet.
  • Mottagaren kan lita på bifogade länkar.

Marklösen/Markförhandling först ut

Först ut med att kunna ta emot Trafikverkets post digitalt är de vars fastigheter Trafikverket behöver ta i anspråk inför bygget av nya vägar och järnvägar. Om mottagarna har anslutit sig till Mina meddelanden finns nu möjligheten att få utskick dit i stället – snabbt, säkert och miljövänligt.

Läs mer

En film, frågor och svar samt mer information om vad Mina meddelanden är och hur vi som myndighet kan bidra till en bättre service, minskade kostnader och besparing av resurser hittar du under nedan.

Har du frågor eller är intresserad av att veta mer, hör då gärna av dig till vår funktionsbrevlåda via Kontakta oss ovan.