Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvällsvy över Friends arena.

Bild: Friends Arena

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Europeisk cupfinal påverkar Stockholmstrafiken

Onsdagen den 24 maj klockan 20.45 är det europeisk cupfinal i fotboll på Friends Arena i Solna. Det innebär många supportrar i Stockholm, både dagarna före och efter matchen samt på väg till och från arenan den aktuella kvällen.

Det kommer vara extra många människor som antingen åker kollektivt eller på andra sätt tar sig till och från arenan, både före och efter matchen. Biljetterna är slutsålda och arenan förväntas bli fullsatt. Den som planerar att åka i eller genom Stockholmsområdet denna dag bör ha goda marginaler.

Vägtrafiken

Inne i Stockholm city kan framkomligheten vara begränsad både för bilister och cyklister, även dagarna innan matchen. Det kan bli extra mycket trafik på E4/E20 från och till Skavsta flygplats. Många chartrade bussar kommer att åka mellan Arlanda och Friends Arena innan och efter matchen, vilket kan innebära störningar på E4.

Bussparkering för tillresta supportrar kommer att ske på flera gator i Solna, bland annat Solnavägen, Frösundaleden och Enköpingsvägen, vilket påverkar framkomligheten. På Enköpingsvägen kommer ett körfält vara avstängt i vardera riktning och hastigheten kommer att sänkas, vilket kan medföra köer.

Kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken trafikeras som vanligt, men eftersom det är fler människor som kommer åka sätts extra tunnelbane- och pendeltåg in.

Under matchdagen kommer det att vara två så kallade supporterzoner, på Fleminggatan (mellan Norra Agnegatan och Wargentinsgatan) och på Rörstrandsgatan (mellan Bråvallagatan och Norrbackagatan), för respektive lags supportrar. Dessa gator kommer då att vara avstängda och busstrafiken får omlagda körvägar. Tanken är att de som samlas på Fleminggatan ska åka tunnelbana från Rådhuset till arenan, medan de som samlas på Rörstrandsgatan åker pendeltåg från Karlbergs station. Mycket folk beräknas på dessa stationer timmarna innan matchstart.

Arenan öppnas för insläpp tre timmar före avspark.

Ta del av information

Trafikinformation och eventuella förändringar och störningar i trafiken:

Polisens arbete i samband med matchen:

Information om matchen och arenaområdet:

  • Friends Arena