Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket säger ja till vägskyltar för laddstationer

Om det finns behov och utrymme godkänns alltid ansökan.

Det är inte särskilt många som ansöker om trafikskyltar för laddstation hos Trafikverket. 14 ansökningar har kommit in och endast tre har fått avslag.

– Vi säger alltid ja till dessa skyltar om det finns behov och utrymme, säger Trafikverkets trafikingenjör Iréne Lodell.

Finns det tillfällen där man kan få avslag?

– Vi har i uppdrag att försöka begränsa antalet skyltar mot tätort där trafikanterna kan förvänta sig en viss typ av service, som bankomat, restaurang eller kanske laddstation, så där är vi restriktiva.

Även om där redan sitter skyltar mot till exempel bensinstation?

–  Ja, det kan redan sitta skyltar mot bensinstation, restaurang eller annat vid samma plats. De fick tillstånd enligt de gamla reglerna och vi plockar inte ner gamla skyltar. Men någon gång måste vi vända skutan.

Förbjuder Transportstyrelsens direktiv från 2007 helt den här typen av skyltar vid tätort?

–  Nej. Vi har alltid möjlighet att godkänna vägvisning till serviceanläggningar om det finns behov, säger Iréne Lodell.

Hur kommer det sig att det är så få som 14 ansökningar om detta hos Trafikverket?

–  Laddstationer och liknande service finns oftast i tätorter. Där är det kommunen som sköter vägarna och de administrerar merparten av dessa tillstånd.