Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Erik Froste – ny chef för Färjerederiet

Erik Froste blir ny chef för Färjerederiet efter Anders Werner, som går vidare till en ny tjänst som sjöfartsstrateg. Han har en bakgrund som sjökapten, med en lång erfarenhet som chef inom hamn- och rederinäringen.

– Jätteroligt. Det ska bli spännande att få bli chef för Färjerederiet. Jag ser fram emot att få vara med och påverka arbetet för en bättre miljö och omställningen till klimatneutrala transporter. Trafikverkets roll som samhällsutvecklare och möjligheten att påverka samhällsutvecklingen är det som lockar med det här jobbet, säger Erik Froste.

Erik tillägger att hela ledarskapsdelen av jobbet också är något som tilltalar.

– Jag drivs av att få vara med och sätta upp mål och kommunicera med medarbetarna. Det är stimulerande att få folk att dra åt samma håll och uppleva att medarbetarna växer i sina roller. Jag vill ha en öppen och rak kommunikation där man lägger problemen på bordet och löser dem tillsammans.

Erik Froste är utbildad sjökapten och transportingenjör. Han har arbetat till sjöss och är därmed välbekant med fartygstekniken. Han kommer närmast från ett jobb som affärsutvecklare och platschef på Thor Shipping & Transport. Innan det var han vd för Södertälje hamn i tio år.

Han börjar på Färjerederiet den 15 november.

– Mina första hundra dagar kommer att handla om att lära känna organisationen. Jag är väldigt ödmjuk inför den kunskap och kompetens som finns där. Trafikverket Färjerederiet är ett respekterat namn i branschen. Färjerederiet kan hjälpa andra företag i sjöfartsklustret och medverka till kunskapsöverföring genom den kompetens och breda erfarenhet som finns.

Erik Froste är 50 år, han bor i Strängnäs med sina fyra ungdomar i åldern 14–24 år. Fritidsintressena är barnen, träning och hälsosam livsstil. Han deltar gärna i maraton- och triathlonlopp.

Överdirektör Bo Netz är glad över att Trafikverket nu har rekryterat Erik Froste som ny chef för Färjerederiet.

– Erik Froste kommer med en värdefull erfarenhet av sjöfartslogistik från olika roller inom hamn- och rederibranschen. Han är en trygg förändringsledare som blir viktig i den fortsatta utvecklingen av Färjerederiet och för det nära samarbetet med andra delar av Trafikverket, inte minst för att driva på utvecklingen mot klimatneutrala transporter, säger Bo Netz.