Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lokal statlig service ska stärkas

Trafikverket har tagit emot ett regeringsuppdrag från Finansdepartementet som innebär att vi ska bidra med underlag till utredningen om en organisation för lokal statlig service.

– Trafikverket Förarprov har nu tagit emot uppdraget och kommer att bidra med underlag till utredningen och förslag på vilka tjänster som borde ingå. Det skulle till exempel kunna handla om att informera om körkortsprocessen. Vi ser även möjlighet till samlokalisering av lokaler där det kan var lämpligt, säger Kristina Hagberg Resultatenhetschef Förarprov

Uppdraget har också gått ut till Arbetsförmedlingen, Statens servicecenter, Skatteverket, Migrationsverket och Pensionsmyndigheten.

Från och med den 1 januari 2019 ska Staten servicecenter ansvara för serviceorganisationen. Utgångspunkten är de 103 servicekontor som Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket i dag driver på 96 orter. På dessa orter är det tänkt att även Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och förarprovsverksamheten vid Trafikverket ska samla vissa delar av sin lokala service på de gemensamma kontoren.