Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Informationssatsning under hösten

Stråken Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö är viktiga järnvägsstråk. Trafikverket genomför nödvändiga upprustningar för att trafiken ska bli smidigare framåt och informerarar resenärerna genom informationssatsningen "Vi underhåller Sverige".

Informationssatsningen pågår mellan 6 november och 31 december och har budskap som förhoppningsvis får resenären att le.

Syftet med satsningen är i första hand arbetspendlare ska få kännedom om upprustningsarbetet ur ett bredare perspektiv, som ett komplement till att kommunicera enskilda projekt var för sig.

Resenärerna längs de båda stråken kommer bland annat att få en folder i sin frukostlåda ombord på tåget där ett urval av banarbeten presenteras. Budskap kommer att synas på digitala skyltar på några stationer och i sociala medier. Mindre event kommer att arrangeras i anslutning till några stationer där resenärerna bjuds på kaffe och har möjlighet att ställa frågor om upprustningsarbetena.

Järnvägsstråken Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö har mycket trafik och är slitna. Trafikverket gör stora satsningar för att rusta järnvägen genom flera olika projekt. Det handlar om spårbyten, nya kontaktledningar, plattformar, banvallar, signaler och växlar. Allt för att tågtrafiken ska kunna rulla smidigare och med bättre punktlighet i framtiden. Det vill vi berätta om.