Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt avsnitt av Järnvägspodden ute

Det sägs att man måste titta bakåt för att förstå framtiden. Då hämtar Järnvägspodden den här gången sin inspiration från oktober då samarbetet TTT fick en ny ordförande, JNB- och Kunddagar gick av stapeln och ett nytt plandokument såg dagens ljus.

I Järnvägspoddens 14:e avsnitt möter vi först Ann-Sofi Granberg som är ny ordförande i styrgruppen för TTT, Tillsammans för tåg i tid. Vi frågar bland annat hur hon tänker ta sig an utmaningarna att få branschen att lyfta punktligheten från dagens 90 till målet om 95 procent?

Vi fångade också Jennica Sjöstedt för ett samtal om de viktigaste punkterna på årets kund- och JNB-dagar. Det handlar om förändringar på både kort och lång sikt, och frågor som berör både T18 och Jnb19. Helt klart ämnen som vi har anledning att återkomma till, med andra ord en bra grund för poddens eget styrdokument P18.

Avsnittets rundgång fångar såväl införandet som utförandet av genomförandeplanen, ett helt nytt plandokument som snart kommer i en ny version. Den som har en plan på många olika sätt är precis som tidigare Thomas Eriksson.

Till sist blir det på nytt en omgång av Hittegods som funderar på järnvägsbranschens förmåga att ge märkliga namn till platser längs, på eller bredvid spåren.