Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt avsnitt av Järnvägspodden

2017 års femtonde avsnitt av Järnvägspodden är en smula grafiskt. För när man pratar om trafikplanering och rättidighet blir ofta tidtabells- och punktlighetsgrafer högst centrala.

Först berättar nationella samordnaren Dennis Engblom om hur Trafikverket tagit sig upp från ett jobbigt läge i ad hoc-processen för tilldelning av kapacitet, och om hur vi säkerställer att vi inte hamnar där igen. Efter det hör vi från ansvariga för två av effektområdena inom TTT, Tillsammans för tåg i tid, konkreta exempel vad som görs för att punktligheten ska bli bättre. Dels utifrån trafik- och resursplanering, vilket Per Konrad pratar om, och dels utifrån operativ trafikering som är Lotta-Sara Falks område.

Rundgång blir det när vi tittar tillbaka på hur försöket med anti-tresspass panels har gått, tillsammans med Alice Dahlstrand och Kenneth Svensson, innan vi går över på nyheter. Till sist blir det förstås Hittegods, där vi får pratar om granen Fredrik och Breviksgubben. Vilka det är? Ta reda på det genom att lyssna på avsnittet!